Nyttig info & ofte stilte spørsmål

clearfx fotooooo.jpg

Anbefalt vedlikehold av kjøretøy med clearfx lakkbeskyttelse

FORVASK

Uansett hvilken keramisk beskyttelse du har så anbefaler vi selv etter coating at man utfører en god forvask. Det verste du gjør er å utføre en dårlig forvask som høyner risikoen for riper ved håndvask. 

Her anbefaler vi å bruke en petrolium basert avfetting og la den virke i 3 til 5 minutter. 

Unngå direkte sol og varme flater, ikke la avfettingen stå for lenge og tørke inn. Spyl så hele bilen grundig til den er fri for kjemikalier. 

Et eksempel på en petrolium basert avfetting er en med navnet (Prickbort) som selges på de fleste bensinstasjoner og bilrelaterte butikker som BilXtra. 

VASK

Til vask anbefaler vi en bøtte med rist. Om du ikke har dette kan du bruke 2 bøtter, én med rent vann for å skylle vaskehansken etter hvert panel, og én med såpevann for vask.

Som såpe anbefaler vi en med voks for best mulig gli. 

Vask ovenfra og ned, husk at vaskeredskap til lakk ikke har noe på felger å gjøre.

Et eksempel på en voskshampoo er ¨Voksshampo Meguiars Ultimate Wash & Wax¨ som selges på nett eller hos de fleste Bilxtra butikker. Om du ikke finner den kan du bruke en hver voks/keramisk shampoo. 

PROBLEMER MAN KAN STØTE PÅ

Etter en vinter med mye salt kan det være vanskeligere å få beskyttelsen skikkelig ren igjen. 

Beeding effekten som gjør at vannet renner lett av kan være på et minimum selv etter og ha fulgt anbefalt vedlikehold. Etter å ha fulgt våre anbefalinger for forvask og vask, men coatingen virker slapp eller død anbefaler vi en glatt kaldavfetting. En kaldavfetting med god glid vil ikke ripe om du gjør som anbefalt, denne brukes helt til slutt etter forvask og vask på våt/fuktig bil. Den påføres manuelt med svamp.

Bruk linjære bevegelser. For å fjerne hinnen fra kaldavfettingen må det vaskes med forvask og såpe igjen. Så spyles godt av med vann. Vann alene fjerner ikke kaldavfetting.

 

 

Om man har inngrodd bremsestøv på felger eller har mye piggrust anbefaler vi "Iron X" som er en kraftig jernpatikkelfjerner som kun bør brukes ved særskilte behov.

sp

•Info rundt årlig påfyll av Keramisk lakkbeskyttelse

Ved påfyll av den keramiske behandling bør bilen være så ren som mulig da grundig hånd vask med kjemikalier koster ekstra (kr 590,-)

Om du ønsker og unngå denne ekstra kostaden kan du følge rådene for vask ovenfor. 

Når vi gjør årlig påfyll så er det fokus på og få renset coating og legge på nytt top lag slik at du kan ha glede av best mulig effekt året rundt,  Evt polering etter maskin vask eller dypere riper er ikke inkludert i prisen. 

Behandlingen tar et døgn da bilen må stå og tørke hos oss.